7 iulie 2010

Impresii de la tabara de jocuri intelectuale

In perioada 21-27 iunie, la Vadul lui Voda, Baza Trandafir (ASEM), a avut loc a 4-a editie a Taberei de vara de Jocuri Intelectuale.

In jur de 29 de tineri din diferite localitati ale Moldovei (Chisinau, Ialoveni, Leova, Stefan Voda, Basarabeasca, Telenesti), pe parcursul a șapte zile, au fost antrenati intr-o serie de activitati intelectuale pe echipe (Ce? Unde? Cand?, Brain Ring, Erudit Cafe, Erudit Cvartet, etc.), in care participantii au avut posibilitatea sa implementeze cele aflate pe parcursul atelierelor), jocuri, ateliere. De asemenea, participantii au luat parte la activitati practice, unde pe langa intelegenta si eruditie, si-au folosit indemanarea, creativitatea si calitatile fizice.
Directorul  proiectului,  Alexandru Fala (in dreapta mea), Victor Potinga (in centru), Ion Mihai Felia (in stinga mea), eu (in fata).

In programul Taberei de Vara a fost inclus si un concurs "Odyssey of the Mind". Timp de 8 minute, participantii au pregatit o sceneta creativa reprezentînd o problemă globală. Urmatoarea proba - proba spontana - consta in a muta niște bile multicolore prin diferite obiecte imaginative.

Pentru fiecare seara au fost planificate evenimente speciale, iar dupa program, participantii au avut posibilitatea sa ia parte la jocuri de genul "Mafia", "Contact" sau "Banalități". In cadrul aceleeasi tabere a fost prezentat si un nou proiect de joc de societate, intitulat "Arheolog". Cei mai activi participanti au fost rasplatiti cu IQuci, utilizati mai tarziu pentru a licita premii in ultima seara a evenimentului (cum ar fi carti, ciocolate, ochelari de apă si multe alte obiecte folositoare).

Am avut parte de o mulțime de jocuri de creativitate cum ar fi sa confectionam un obiect astfel incit acesta sa protejeze un ou la cadere. Am contruit cel mai inalt turn iar in virf am amplasat o bomboana.
Desi, mai tot timpul aveam progamul supraincarcat, incercam sa le reusesc pe toate, pentru ca, atunci cînd iti propui un scop - il faci!

Dupa parerea celor mai multi participanti, tabara a fost un mare succes. Tabara de Jocuri Intelectuale cred ca si-a meritat pe deplin titulatura. Copiii au aflat foarte multe tipuri de jocuri si joculete, raminind pasionati de ele. Atelierele de CUC au fost si ele un mare succes. Chiar si cei mai experimentati jucatori au avut ce invata din materialele si exercitiile pregatite de voluntarii Clubului. In acest sens, cred ca nu o sa ne oprim aici. Reusita lectiilor de CUC de la Tabara trebuie sa ne inspire spre o mai serioasa atitudine fata de FORMAREA echipelor in toamna. Am in vedere antrenamentele, materialele didactice si atelierele de compunere a intrebarilor, care se preconizeaza pentru aceasta toamna.

Aceasta tabara a oferit ocazia multor adolescenti, care nu au jucat niciodată CUC, sa decopere anume definitia acestuia. Nimic n-a fost mai frumos si mai placut decit aceasta tabara care ne-a facut sa ne cunoastem pe noi insisi, sa invatam ceva util, sa fim mai deschisi unul fata de celalalt.

In fine, ma bucur ca dupa sase zile de nesomn la tabara, pot spune urmatorul lucru: SUNT OBOSITA, DAR FERICITA!!! Contact?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu